U Savezu hokeja na travi Beograda, obavestili su javnost da je u prvoj polovini ove godine učinjeno dosta toga kako bi mladim takmičarima bilo priređeno mnoštvo dešavanja u oblasti hokeja na travi. Putem atraktivnih manifestacija i programa učinjeno je sve kako bi srpska prestonica bila uspešan organizator međunarodnih takmičenja i dobar domaćin hokejašicma i hokejašima iz Srbije i regiona.

– Godinu smo započeli sa „Svetosavskim turnirom“ u dvoranskom hokeju u SRC Rakovica. Učešće je uzelo devet ekipa. Uz hokej učesnici iz beogradskih osnovnih škola pored sporta izložili su svoje likovne radove, na temu „Svetog Save“, a najbolji su prikladno nagrađeni – ističe Miro Jotić, generalni sekretar SHNT Beograda. – Zahvaljujući podršci Sekretarijata za sport i omladinu uspešno smo uradili sva planirana takmičenja za devojčice i dečake, a sproveli smo i kamp za mlade i perspektivne sportiste, na planinskoj lepotici Zlatibor.

Šampioni Beograda ekipa “Jovan Ristić” i ekipa “Beograda”, gostovali na takmičenju u Subotici a krajem meseca juna gostuju u Svilajncu. Deci pored takmičenja, se pruža prilika da u pozitivnoj atmosferi i timskom duhu steknu nove drugare iz sporta hokej na travi, a ujedno i da se upoznaju sa nekim mestima u kojima nisu bili.

Jotić, dodaje da su sve ove aktivnosti dovele do toga da imamo par novih škola koje žele da se od septembra u njima krene sa sekcijama hokeja na travi. Dobro je poznata činjenica da bez baze dece iz osnovnih  škola nema uspešnog razvoja sporta pa tako i hokeja na travi.

U savezu za školske sekcije obezbeđuju besplatno svu opremu – hokejaške palice, loptice i ostale stvari neophodne za rad i nema članarina. U toku letnjeg školskog raspusta organizovaće se besplatne radionice hokeja na travi na Adi Ciganliji i Borči.