U SC „Olimp“ održan peti Beogradski sajam sporta. Zajedničkom organizacijom SC „Olimp-Zvezdara“, Gradske opštine Zvezdara, Sportskog saveza Zvezdara i Sportskog saveza Beograda a pod pokroviteljstvom Grada Beograda-Sekretarijat za sport i omladinu sajam je održan uz učešće velikog broja sportskih udruženja i klubova.

Festival sporta i sajam sporta je otvorio predsednik Gradske opštine Zvezdara Vladan Jeremić, koji je zahvalio Sekretarijatu za sport i omladinu i Sportskom savezu Beograda na učešću i pomoći u realizaciji ove manifestacije i istakao da mu je zadovoljstvo što su na jednom mestu okupljeni svi zvezdarski sportski klubovi i udruženja i što posetioci imaju priliku da se upoznaju sa njihovim načinom rada i vežbanja, jer je bavljenje sportom jako važno, posebno za decu i mlade.
– Gradska opština Zvezdara veliku pažnju poklanja saradnji sa sporskim klubovima i društvima na svojoj teritoriji, jer je bavljenje sportom od izuzetne važnosti sa decu i mlade kako bi zdravo odrastali. Drago mi je što je ovde prisutno toliko mladih, kako predstavnika sportskih klubova, tako i posetilaca i nadam se da su danas na ovde prisutni i neki budući šampioni koji su počeli da vežbaju na Zvezdari – rekao je Jeremić i pozvao prisutne da obiđu poligone na kojima se predstavljaju različiti sportovi.
Na Zvezdarskom festivali sporta učestvovalo je više od trideset klubova sa Zvezdare koji su promovisali sport kojim se bave i svoje klubove, a brojni posetioci koji su posetili ovu manifestaciju imali su priliku da obiđu više bina i 6 poligona na kojima su se predstavili klubovi i sportska udruženja, a mogli su i da se oprobaju u sportovima koji su prezentovani (fudbal, košarka, odbojka, šah, boks i drugi) ili da se informišu o besplatnim i drugim programima koje klubovi i sportska udruženja nude.
I ovaj sajam je obeležio atraktivni program „Budi olimpijac“ Olimpijskog komiteta Srbije. U takmičenju u spretnosti, kvizovima znanja i memorije, a sve sa ciljem promocije olimpijskih vrednosti, učestvovalo je 17 ekipa a najuspešnija je bila ekipa Omladinskog rukometnog kluba.
Naredni Beogradski sajam sporta održaće se na opštini Stari grad, na Trgu Republike u utorak 03.10.2023. sa početkom u 10.00.