Ideja bivšeg đaka Osnovne škole“ Vuk Karadžić“ u Čačku, Stefana Kovačevića poprima sve veće i ozbiljnije obrise dobre ideje i još bolje organizacije lokalne samouprave grada Čačka, rukovodstva škole i Humanitarne fondacije Mozzart.

Na inicijativu pomenutog đaka škole lokalna samouprava organizovala je sanaciju i sređivnje kanalizacionih i komunalnih voda kao i elektro instalacione rasvete terena, a kompanija Mozzart je sa svojim strateškim timom montirala i školi poklonila multifunkcionalni sportski teren sa dva košarkaška terena, jednim odbojkaškim, kao i rukometnim futsal terenom, koji je besplatno dostupan mladima 24 časa dnevno.
Ideja se rodila u znak na jednog od najboljih profesora fizičke kulture sa ovih prostora Agatona Gaja Čakajca, koji je nekoliko puta u košarci sa školom osvajao republičku medalju iz košarke donoseći velike radosti generacijama dece koja su pohađala ovu školu.
Škola je prva u Srbiji sa ovakvom sportskom infrastrukturom koja se ubuduće nastavlja sa izgradnjom gradskog bazena, gumiranog košarkaškog terena i dva padel terena, koji će služiti svoj deci ovog grada i biće stalno besplatni!