Nacionalna strukovna organizacija SRPSKO UDRUŽENJE UČITELJA i TRENERA SPORTOVA NA SNEGU (SASI) organizovalo je Seminar usavršavanja instruktora skijanja, za dobijanje dozvole za rad za sezonu 2024. Stručni skup na temu sportovi na snegu organizovan je u sklopu Sajma Expo-Zim. Kako nas je obavestio predsednik SASI gospodin Stijepović, podeljene su zahvalnice dugogodišnjim saradnicima za doprinos u razvoju sportova na snegu i to profesoru Draganu Banićeviću, profesoru Draganu Miciću, doktoru Milanu Žvanu, Asocijacija sport za sve Srbije i Javnom preduzeću Skijališta Srbije.

Na stručnom skupu predavalo je SEDAM predavača, od čega dvoje iz Slovenije. Kako su nas obavestili u SASI udruženju, plan je da se pored skijanja afirmišu i nordijske discipline ski – trčanje, koje ima potencijala u našoj zemlji i vrlo je jednostavan i praktičan za realizaciju u našim zimskim centrima. Predavači su bili Janez Pustavrh, Milan Žvan, Zvezdan Savić, Nikola Kutlešić, Petar Mitić, Goran Prebeg i Dragan Micić.
U ovoj organizaciji planiraju da naredne seminare obave kroz usavršavanja na snegu na Kopaoniku, Staroj planina i Zlatibor. Uz podršku Gradskog sekretarijata za sport i omladinu, odvija se kamp za polaznike u Beogradu i Zlativoru. Inače Srpsko udruženje ućitelja i trenera sportova na snegu je član Međunarodne asocijacije sportova na snegu u školama i univerzitetima, a članovi su velike međunarodne asocijacije profesionalnih instruktora skijanja.